ناشناس ( تحصیلات : لیسانس ، 25 ساله )

با سلام
دو سال پیش دختری توی کلاس به من پیشنهاد آشنایی داد و گفت که با هم باشیم قبول کردم البته به خاطر اینکه به هیچکسی نمی تونم نه بگم بعد کنترل هاش روی زندگیم شروع شد بیرون رفتن پوشیدن غذا خوردن همه...


مشاور (الهه مولوی زاده)

با سلام به شما

به نظر می رسد که شما فردی بسیار منعطف و البته با اعتماد به نفس پایین بوده که این وضعیت بر رابطه شما حاکم گردیده است. پایین بودن اعتماد به نفس در زندگی پیامدهای نامطلوب و مخربی به همراه داشته که البته انعطاف نادرست شما در این رابطه نیز یکی از این پیامدها می باشد. شما دوست عزیز پیش از هر چیز باید گام مؤثری در جهت افزایش اعتماد به نفس خود برداشته و تلاش خود را در تغییر شرایط موجود و بالابردن اعتماد به نفس خود بکارگیرید. ناتوانی شما در نه گفتن نیز ناشی از پایین بودن اعتماد به نفس بوده که وارد نمودن در این رابطه یکی از پیامدهای آن می باشد. همچنین در شرایط کنونی نیز ناتوانی شما برای خروج از این رابطه که طبق قول خودتان محبت و انگیزه ای برای ادامه رابطه وجود ندارد حکایت از اعتماد به نفس پایین شما دارد. در اینجا خدمت شما عرض می نمایم که علت اصلی کمی اعتماد به نفس را می توان در خانواده و روابط درون خانواده جستجو نمود. چرا که روابط افراد در درون خانواده و بخصوص پدر و مادر و عدم تشویق در موقعیت های مختلف زندگی فرزند علت اصلی کاهش اعتماد به نفس در فرزند می گردد که وی را در بزرگسالی با چنین مشکلاتی مواجه می سازد. البته با توجه به اینکه شما سنین نوجوانی را پشت سر گذاشته اید و در سنین جوانی به سر می برید تلاش برای کسب این اعتماد به نفس کمتر نیازمند و وابسته به والدین تان بوده و خود قادر خواهید بودید گامهای مؤثری در این مسیر برداشته و به افزایش اعتماد به نفس در خود کمک نمایید. اعتماد به نفس بالا می‌تواند شما را در هر زمینه ای از زندگی شگفت انگیز نشان دهد. از ظاهرتان گرفته تا حتی نحوهٔ خوابیدن شما.این نظریه اثبات شده است که افرادی با اعتماد به نفس بالا، موفق‌تر، شاد‌تر و از زندگی لذت بیشتری می‌برند.

در ادامه ۹ تکنیک برای افزایش اعتماد به نفس را برای شما شرح می‌دهیم:

۱- از مقایسهٔ خود را دیگران دست بکشید

یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش اعتماد به نفس این است که از مقایسهٔ خود با دیگران دست بردارید. مشکل اینجاست که شما فقط قسمت کوچکی از شخصیت آن فرد را که در حال مقایسه‌اش با خودتان هستید می‌بینید. هر شخص به صورت متفاوتی فکر می‌کند، درک می‌کند، احساس می‌کند و یاد می‌گیرد. شما تنها فرد در این جهان هستید که قابلیتی خاص دارید. منظور من توانایی‌های خارق‌العاده نیستند بلکه روش و راهی است که شما برای حل یک مسئله از آن استفاده می‌کنید. یادتان باشد هیچ دو اثر انگشتی یکسان نیستند. وقتی شما خود را با فرد دیگری مقایسه می‌کنید، در ذهنتان او را در تمام مسائل بهتر از خود می‌بینید. این کار به هیچ وجه روش خوبی برای ارزیابی خودتان نیست. به جای این کار بهتر است نگران این باشید که چقدر خودتان را دوست دارید. شما احتمالاً شگفت زده خواهید شد وقتی ببینید افرادی که خود را دوست دارند چقدر شاد تر از افرادی هستند که خود را دوست ندارند.

۲-همیشه ارتباط چشمی برقرار کنید

اکثر مردم خیلی زیاد نگران این هستند که دیگران چگونه در مورد آن‌ها فکر می‌کنند. با ایجاد ارتباط چشمی می‌توانید خود را یک فرد شایسته، نترس، با اعتماد به نفس نشان می‌دهید.اثر ارتباط چشمی در افزایش اعتماد به نفس شما تاثیر شگرفی دارد . یک ترفند کوچک وجود دارد و آن این است که اگر شما از این ترس دارید که مستقیم به چشم طرف نگاه کنید، به جای چشمان طرف، به فاصلهٔ میان دو ابروی آن فرد نگاه کنید. در این حالت نه شما مستقیم به فرد نگاه کرده‌اید و نه آن فرد متوجه این موضوع می‌شود.

برای این کار شما باید مدتی تلاش کنید تا این کار عادت شما شود.

۳-تغذیهٔ سالم و ورزش

ظاهر شما علت اصلی اعتماد به نفس پایین در شماست. بهبود ظاهر شما می‌تواند به طرز شگفت انگیزی اعتماد به نفستان را افزایش دهد. به نظر من بهترین راهی که هم می‌توانید حس خوبی داشته باشید و هم اندامی مناسب، ورزش کردن است نه عمل جراحی زیبایی!! هر ورزشی که انجام دهید خوب است چون باعث ترشح اندورفین می‌شود این مادهٔ شیمیایی موجب احساس نشاط و بالا رفتن روحیه در شما می‌شود. ورزش کردن به خودی خود باعث افزایش اعتماد به نفس شما می‌شود و ادامهٔ آن باعث تناسب اندام. از شما نمی خواهیم به یک قهرمان ورزشی تبدیل شوید. کمی با خودتان بیشتر مهربان باشید و سعی کنید روزانه یا حتی بصورت هفتگی فعالیت ورزشی را در برنامه خود قرار دهید. بخصوص اگر یک فعالیت ورزشی همراه با دوستان و نزدیکان خود داشته باشید . در این حالت شما بیشتر لبخند می‌زنید و احساس خوبی خواهید داشت. لبخند بیشتر شما موجب افزایش اعتماد به نفستان می‌شود. به نظر شما آیا رابطه ای میان این دو وجود دارد؟

۴-شیک لباس بپوشید

آیا شنیده ایدکه می‌گویند «وقتی خوش‌تیپ باشید، احساس خوبی خواهید داشت» این واقعاً حقیقت دارد. وقتی شما شیک لباس بپوشید تأثیر مثبت بر خود و دیگران می گذارید این گونه لباس پوشیدن احساس راحتی خاصی به شما می‌دهد. برای شیک پوش بودن لازم نیست هزینه های بسیاری را به خودتان تحمیل کنید. فقط کافی است کمی در زمینه لباس و همنشینی رنگ ها در پوشیدن لباس اطلاعات کسب کنید. در بدترین حالت اگر خود را دارای سلیقه خوبی برای خرید لباس های شیک و مناسب نمی بینید از یکی از دوستان نزدیک خود که می تواند به شما کمک کند در خرید و ترکیب بندی لباس خود بهره بگیرید. شیک لباس پوشیدن یکی از ساده‌ترین راه‌هاست که باعث افزایش اعتماد به نفس شما می‌شود.

۵-از دیگران تعریف کنید

مثبت اندیش باشید. این به شما اجازه می‌دهد تا نقاط قوت دیگران را ببینید و از آن‌ها تعریف کنید. خوب این چه ربطی به اعتماد به نفس داشت!؟ وقتی شما از دیگران تعریف می‌کنید به طور حتم آن‌ها هم همین گونه با شما رفتار می‌کنند و از نقاط قوت شما می‌گویند. به قول یک مثل قدیمی می‌گوید «اگر خواستید چیزی بدست بیاورید اول باید آن را به دیگران ببخشید» وقتی دیگران نقاط قوت شما را می‌گویند مانند یک ذره بین عمل می‌کنند که رفتار های مثبت شما را بهتر نشان می‌دهند و این موجب پیشرفت و افزایش اعتماد به نفس شما می‌شود.

۶-به افراد محتاج کمک کنید

در ظاهر کمک به بیچارگان و درماندگان ممکن است این گونه به نظر برسد که این کار موجب ناراحتی می‌شود. اما شاید ندانید که کمک کردن به نیازمندان یکی از بهترین احساسات را در شما ایجاد می‌کند. افرادی که به صورت داوطلبانه این کار را انجام می‌دهند معمولاً افراد با اعتماد به نفس، با اراده ای هستند. خوشبختانه این روزها به همت شما مردمان با انگیزه و مهربان در گوشه و کنار سرزمین مان مراکز بسیاری برای کمک به انواع قشر های نیازمند راه اندازی شده اند. راستی یادتان نرود! کمک به افراد محتاج صرفا با پول نیست ، شما می توانید با ارائه رایگان کار و خدمتی که در آن تخصص دارید به افراد نیازمند کمک کنید. همین امروز اینترنت را برای یافتن مراکز خیریه در نزدیکی خود جستجو کنید.

۷- با ترس‌ هایتان رو به رو شوید و از آن‌ها فرار نکنید

این دلیل عدم اعتماد به نفس در بیشتر مردم دنیاست. ترس‌های ما رابطهٔ مستقیم با احساسی دارد که ما از خود داریم. وقتی ما از چیزی می‌ترسیم، حس می‌کنیم که در آن زمینه ناتوان هستیم و این موجب کاهش اعتماد به نفس می‌شود. برای رفع این مورد شما باید با ترس‌ هایتان رو به رو شوید. از ترس‌ هایتان وحشت نکنید. بهترین راه این است که بفهمید چرا این ترس‌ ها در شما به وجود آمده اند. یاد بگیرید هیچ گاه از شکست نترسید. هر شخصی بارها در زندگی شکست می‌خورد. شکست‌های شما زندگی‌تان را تعریف نمی‌کنند. شما مسئول پاسخگویی به شکست‌ هایتان و رفع آن‌ها هستید.

۸-همیشه اعتماد به نفس داشته باشید

اعتماد به نفس را همیشه با خود همراه کنید. در واقع من از شما نمی‌خواهم تلاش کنید که اعتماد به نفس داشته باشید و به خود استرس راه بدهید که مثلاً الآن من اعتماد به نفس دارم یا نه و …

      چند راه برای اینکه بتوانید اعتماد به نفس را در ظاهر خودتان نمایش دهید را برایتان می‌گویم.

–    با صدا و تن مناسب صحبت کنید.

–    نسبت به طرز ایستادنتان آگاه باشید.

–    حالت دست‌ها و بازوهایتان را مناسب و درست نگه دارید.

–    از دست‌های خود در زمانی که توضیح می‌دهید استفاده کنید.

۹- آنقدر وانمود کنید تا به دستش بیاورید

ممکن است این حرف را قبلاً نیز شنیده باشید. به نظر من در مورد اعتماد به نفس واقعاً درست است. اگر شما در وضعیتی قرار بگیرید که احساس کردید اعتماد به نفس شما کم شده، وانمود کنید که اعتماد به نفس بالایی دارید. مطمئن باشید که اثر می‌کند. در آن لحظه فکر کنید یک فرد با اعتماد به نفس و محکم هستید. سعی کنید ظاهرتان را هم کنترل کنید. بهتر است برای اینکه بتوانید سریع این کار را انجام دهید یک فرد با اعتماد به نفس را در ذهن تجسم کنید.

با آرزوی موفقیت و سربلندی برای شما